Autograph

Autograph artikelsite

Aandachtspunten bij steigers kopen

2 min read
Steiger

Het aanbod van steigers is tegenwoordig zo groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet, welke steiger heb je nu eigenlijk nodig voor welke klus. Wat is het verschil tussen de verschillende steigers, en wat zijn de verschillen tussen de steigers? Ook betreft de wet en regelgeving is het zaak goed voorbereid te zijn, niet alleen voor een boete maar zeker voor je eigen veiligheid. Voor heel veel werkzaamheden kun je een steiger gebruiken, sommige namen geven al aan waarvoor.

Steiger

Weken op wisselende locaties

Moet je werkzaamheden verrichten op wisselende locaties buiten, zoals aan een gevel of dakgoot dan is een rolsteiger daar geschikt voor. De aluminium delen maken dat de steigers licht zijn en eenvoudig op te bouwen, omdat je losse onderdelen hebt is de steiger makkelijk te vervoeren. Dit soort steigers kun je ook uitbreiden met diverse accessoires zoals loopvloeren, overkappingen en uitwijkconsoles. Grootste voordelen zijn het gewicht van de steiger en dat deze eenvoudig te verplaatsen is. 

Eenvoudig door een persoon op te bouwen

Zoek je een steiger die makkelijk door een persoon is op te bouwen dan is een vouwsteiger ideaal, voor het uitvoeren van lichte werkzaamheden is deze steiger perfect geschikt. Je moet er wel rekening mee houden dat je een beperkte werkhoogte hebt van nog geen 5 meter, voordeel is dat je de vouwsteiger in een paar minuten hebt opgebouwd in je eentje. Omdat de steiger makkelijk te verplaatsen is, kun je op verschillende plaatsen werkzaamheden ermee verrichten. Nadeel is de beperkte werkruimte, en het gewicht van de steiger is relatief zwaar.