Autograph

Autograph artikelsite

Alles wat je moet weten over het kiezen van de juiste banden!

2 min read

Er zijn verschillende voertuigen waarbij je zo nu en dan de banden moet vervangen. Zo heeft een auto bijvoorbeeld zomer en winterbanden. Ook bij een fiets gaat er soms een band kapot, waardoor je deze moet vervangen. Maar wanneer moet je dit doen en wat voor soort band moet je er dan weer opzetten? In dit artikel vertellen we je er graag meer over, lees dus snel verder!

Het soort voertuig

Ten eerste is het kiezen van de juiste band natuurlijk afhankelijk van het soort voertuig dat je rijdt. Bij elk type voertuig passen ook weer andere banden. Zo zullen truckbanden bijvoorbeeld niet passen op een auto en zo heeft een Peugeot weer andere banden dan een Opel. Doe hier daarom van te voren goed onderzoek naar! Laat je informeren in een bandenwinkel of doe onderzoek op internet. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de banden die al op je voertuig zitten, opnieuw te kopen. Dit is de meest makkelijke manier.

Waar ga je rijden?

Bij het kiezen van banden is het goed om te bedenken wat de banden moeten verduren, ofwel waar je er mee gaat rijden. Als je regelmatig in de stad rijdt heb je banden nodig die tegen een stootje kunnen. Bijvoorbeeld voor als je tegen de stoeprand aan rijdt of over putjes scheurt. Dit kan op een gegeven moment leiden tot slijtage. Hiervoor moet je dus kiezen voor een andere kwaliteit banden dan wanneer je alleen maar stukken op de snelweg rijdt.

Temperatuur

De temperatuur speelt ook een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste banden. Daarom heb je voor auto’s dus niet voor niets zomer en winterbanden. Als de temperaturen zakken zullen de winterbanden beter presteren en hebben ze beter grip op de weg.