Autograph

Autograph artikelsite

Goede machines horen bij elk type landbouw

2 min read

Er is veel onrust in agrarisch Nederland. Stikstofproblemen en duurzaamheidseisen zet boeren aan het denken. Dus stellen zo’n 50.000 agrariërs zich de vraag; Welke kant wil ik op? Ga ik intensiveren en met minder vee werken op meer hectare grond? Word ik biologisch en houd ik meer rekening met milieu, mens en dier? Of ga je verder op de ecologische toer en houd je ook nog rekening met bodem, water en lucht? Op welk kruispunt van keuzes een boer ook staat, hij zal altijd de hulp van technische middelen nodig hebben. Een tractor is voor een biologische boer net zo belangrijk als voor intensieve agrariër. In de Agri sector wordt veel werk nu eenmaal door landbouwmachines gedaan. De trekker is onmisbaar en moet goed worden toegerust op het zware werk dat hij moet doen. Comfortabel en veilig werken door goede spullen is niet aan één type landbouw voorbehouden. Het is universeel.

Gezondheid en veiligheid moeten voorop staan

Zo’n grote en zware machine moet met de nodige kracht zijn werk doen. De aanhangende machine vraagt veel vermogen en de inzet van technische snufjes. Techniek die vaak in dienst staat van kracht en vaardigheid van de trekker. Maar even zo vaak is de techniek er ook voor de mens. De chauffeur die de tractor rijdt en bedient is gebaat bij een  geveerde tractorstoel. Zo houdt hij het eentonige werk langer vol. Gewoon omdat hij in een relaxte houding zijn werk kan doen. Samen met een Achteruitrijcamera heeft hij overzicht op de machine en de omgeving. En comfort en overzicht is in dit geval veiligheid.

Onderhoud je machines

Want ook dat is een voorwaarde om veilig te werken met zwaar materieel. en richt het goed in. Met de juiste en goed gemonteerde aanlashaken cw zijn tractoren, shovels en uitkuilmachines klaar om hun werk naar behoren te doen.