Autograph

Autograph artikelsite

Tips voor het aanschaffen van een elektrische auto

2 min read
Laadpaal Nederland

Een nieuwe auto uitzoeken

Ben je toe aan een andere auto? Misschien omdat er toch wel hoge onderhoudskosten komen aan de wagen. Maar misschien heb je een vaste strategie voor het vervangen van je auto. Bijvoorbeeld elke vier jaar een andere. Zodoende weet je ongeveer wat er elke ronde van vervangen bij moet aan geld. Tenminste, als je elke keer in een vergelijkbare auto maar dan nieuwer en/of met minder kilometers wilt blijven rijden.

Vaak heb je al wel een idee naar welke auto je op zoek wilt als je jouw huidige wagen van de hand wilt doen. Misschien heb je al wel een elektrische auto, maar als dit niet het geval is, heb je al wel eens gedacht aan de aanschaf ervan?

Elektrische auto

Met een elektrische auto draag je bij aan een beter milieu. Je stoot immers minder schadelijke stoffen uit ten opzichte van het rijden in een auto op benzine, diesel of gas.

Hieronder geven we een paar praktische tips wanneer je op zoek gaat naar een elektrische auto.

Laadpaal Nederland

De accu en zijn capaciteit

Ten eerste is het belangrijk te weten hoeveel kilometer een elektrische auto kan halen op een volle accu. Hier zit namelijk nogal veel verschil in tussen de verschillende merken. Pas wel op dat je niet puur afgaat op de theoretisch haalbare kilometers. Als je gaat kijken naar bijvoorbeeld een auto van twee jaar oud, dan is de accu meestal ook twee jaar. Laat je voorlichten over de restcapaciteit van de accu. Hoever kan deze accu jou nog brengen? Laat hem door de garage waar je hem koopt doormeten zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Koop je de auto bij een particulier, dwing dan af dat de auto alsnog bij een garage nagemeten wordt.

Check de laadpalen

Wees voorbereid wat betreft de laadpalen in Nederland. Kijk voor je overgaat tot de aankoop van een elektrische auto waar in Nederland overal een laadpaal is gevestigd. Je kunt via een zoekmachine op internet simpelweg zoeken op laadpaal Nederland. Via de zoekopdracht laadpaal Nederland zie je waar deze staan in Nederland en of dat voor jou praktisch is in verband met bijvoorbeeld woon werkverkeer.