Autograph

Autograph artikelsite

Draagarm van je Peugeot Expert kapot? Dit moet je weten

2 min gelezen
draagarm peugeot expert

Vrijwel elke auto heeft een draagarm. Voor oudere of heel unieke modellen geldt het niet, maar met name bekende merken die gangbare auto’s maken, leveren auto’s die vrijwel altijd een draagarm bevatten. De draagarm Peugeot Expert dient een belangrijke functie. Dat geldt voor elk type auto. Het is goed om het een en ander te weten over de draagarm, zodat je bij problemen dit kunt herkennen en over kunt gaan op repareren of vervangen.

draagarm peugeot expert

Waar dit onderdeel voor dient

De draagarm is dus een onderdeel in je auto. Het is bedoeld om een verbinding te maken. Deze stalen constructie gebruikt men om de wielen van de auto te verbinden met de ophanging of carrosserie. Dat is in feite het deel waar jij in zit: de auto zelf, los van het onderstel. De draagarm moet dus deze verbinding maken en ook de druk aankunnen die daarbij komt kijken. De krachten van de auto, die vrijkomen bij remmen of juist gas geven, moet de draagarm over geven op de wielen zonder dat deze kantelen. Als er geen draagarm zou zijn, dan zou het hele voertuig dus gaan wankelen. De draagarm is daarom een onmisbaar onderdeel.

Problemen met de draagarm

Het komt niet zo vaak voor dat de draagarm zelf vervangen moet worden. Als je een probleem hebt met de draagarm, dan is dit vaak op te lossen door de kogels of rubbers van de draagarm te vervangen. Deze zijn dan waarschijnlijk versleten. Is er toch iets mis met de draagarm zelf? Dan is het verstandig om je auto weg te brengen naar een garage, om na te kijken of het het waard is om de draagarm te vervangen. Het is bovendien een zeer belangrijk onderdeel dus je wil niet dat er iets niet helemaal goed gaat. Als amateur kun je er dus maar beter niet aan gaan sleutelen.