Autograph

Autograph artikelsite

Wat kun je doen tegen een parkeerboete in Amsterdam?

2 min read

Als je een verkeersovertreding hebt begaan in Amsterdam, kun je een boete krijgen. Dit kan gebeuren als je bijvoorbeeld te hard hebt gereden, niet goed hebt geparkeerd of iets anders hebt gedaan wat niet mag. Boetes kunnen oplopen tot wel € 340,-. Het is dus belangrijk om te weten wat je kunt doen wanneer je een boete in Amsterdam krijgt.

Wat zijn de maximale kosten voor een parkeerboete in Amsterdam?

De kosten van een boete bij parkeren in Amsterdam zijn vastgesteld op € 95. Dit is de maximale boete die u kunt krijgen als u niet voldoet aan de parkeerregels. Als u echter herhaaldelijk parkeert zonder toestemming, of als u een gevaarlijke situatie creëert, kan de boete oplopen tot € 390. In sommige gevallen kan de boete worden omgezet in een strafblad.

Wat is de betaaltermijn bij een parkeerboete?

Als u een boete krijgt, heeft u 14 dagen de tijd om deze te betalen. Betaling kan gedaan worden via iDEAL of met een creditcard. Als u niet binnen 14 dagen betaalt, wordt er € 12,50 aan incassokosten in rekening gebracht. Na 30 dagen ontvangt u een dagvaarding voor de rechtbank en moet u de boete, plus de incassokosten, binnen 2 weken betalen. Als u ook dan niet betaalt, kan de boete oplopen tot € 1250. De meeste mensen betalen hun boete meteen, maar je hebt ook de mogelijkheid om bezwaar te maken.

Bezwaar maken tegen de parkeerboete

Wanneer je een verkeersboete in Amsterdam krijgt, heb je altijd 14 dagen de tijd om in te schatten of je hiertegen in beroep wilt gaan. U kunt bezwaar maken tegen de parkeerboete door binnen 6 weken na ontvangst van de boete een schriftelijke reactie te sturen naar de gemeente Amsterdam. In uw reactie moet u aangeven waarom u denkt dat de boete onterecht is. Als u geen bezwaar maakt, wordt de boete definitief en kunt u niet meer in beroep gaan.

Tips bij bezwaar maken

– Zorg ervoor dat u voldoende bewijs hebt, zoals foto’s of getuigenverklaringen.

– Houd uw bezwaarschrift kort en bondig.

– Vermeld duidelijk waarom u denkt dat de boete onterecht is.

– Stuur het bezwaarschrift op tijd.

– Zorg ervoor dat u een kopie van het bezwaarschrift hebt.

Kan ik op een dag meerdere parkeerboetes ontvangen?

Ja, dit is mogelijk. U kunt in één dag meerdere boetes ontvangen als u meerdere keren niet voldoet aan de parkeerregels. Het is dus belangrijk om altijd goed op te letten waar en hoe lang u kunt parkeren. Wanneer u twijfelt, kunt u altijd contact opnemen met de gemeente Amsterdam voor meer informatie.

Dit heb je misschien gemist