Autograph

Autograph artikelsite

Wanneer je auto naar de autosloperij brengen?

2 min gelezen

Heb je een auto, maar moet deze gekeurd worden? Vervelend, vooral als je auto tweedehands is, kan het zorgen voor veel problemen. De kans is namelijk behoorlijk groot dat er iets mis is met het voertuig. Dit betekent dat je de auto moet laten maken, maar met een tweedehands auto is dit niet altijd de moeite waard. Het kan namelijk zo zijn dat de reparatiekosten een stuk hoger liggen dan de dagwaarde van je voertuig. Dit betekent dat je auto een sloopauto wordt en dat deze klaar is voor de sloop. Veel mensen weten alleen niet hoe dat allemaal werkt en hoe je een sloopauto naar de autosloperij brengt. Hoe breng je een auto naar de autosloperij? En wat doen ze precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Hoe breng je een auto naar de autosloperij?

Voordat je jouw auto naar de autosloperij brengt, moet je natuurlijk eerst een betrouwbare autosloperij vinden. Er zijn een hoop verschillende autosloperijen en deze verschillen veel van elkaar. Kies een goede autosloperij die bij je past en zoek er één in de omgeving. Kijk op de website van de autosloperij en zoek er een uit die ook je auto komt ophalen. Dit is vaak een stuk beter en met de meeste sloopauto’s mag je niet meer gebruiken op de openbare weg. De meeste autosloperijen komen de auto voor je ophalen, maar dan gaat er wel iets af van je vergoeding. Ook is het natuurlijk erg belangrijk dat je een autosloperij vindt, die erkend is door het RDW en het ARN. Op deze manier weet je zeker dat de sloopauto op een duurzame manier gesloopt wordt. Neem contact op met de autosloperij, zodat je meer te weten komt over de diensten.

Wat doet een autosloperij met je sloopauto?

Als jouw sloopauto binnenkomt bij de autosloperij beginnen ze eerst met de papieren. Zo moet er een vrijwaring code komen en zorgt deze ervoor dat het voertuig niet meer onder je naam staan. Je bent op deze manier niet meer belastingplichtig en je kunt gewoon op zoek gaan naar een nieuw voertuig. De autosloperij haalt de hele auto uit elkaar en bewaar eventueel paar onderdelen voor latere verkoop. Als de sloopauto geen waarde meer heeft, wordt deze naar de shredder gebracht. De overgebleven stoffen worden verwerkt in nieuwe producten, zoals nieuwere auto’s.