Autograph

Autograph artikelsite

Waarom je auto naar de autosloperij brengen?

2 min read

Heb je een tweedehands auto? Dan weet je natuurlijk ook dat je ieder jaar de auto moet laten keuren bij een garage. Bij de keuring kan er van alles gebeuren en is er een kans dat de auto niet door keuring heen komt. Dit betekent dat je de auto moet laten maken en dit kan soms veel geld kosten. Zijn de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde van je voertuig? Vervelend, maar dan moet je in de meeste gevallen wel je auto verkopen en betekent dit ook dat het een sloopauto is. Met een sloopauto kun je niet meer veel doen en de meeste mensen proberen een sloopauto via het internet te verkopen. Dit is vaak moeilijk en het kan maanden duren voordat je sloopauto verkocht wordt. Je kunt de auto namelijk veel beter naar de autosloperij brengen. Hoe werkt een auto naar de autosloperij brengen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Hoe werkt het?

Je kunt een autosloperij eenvoudig vinden op het internet. Er zijn een hoop verschillende aanbieders en deze moet je goed met elkaar kunnen vergelijken. De ene sloperij zit in de omgeving en de ander zit ver weg. Het is belangrijk om een sloperij in de omgeving te vinden, maar deze moet wel voldoen aan een aantal eisen. Het is ten eerste van groot belang dat een autosloperij erkend is door het RDW en het ARN. Op deze manier weet je namelijk zeker dat je een vrijwaring code krijgt en dat het voertuig op een duurzame manier gesloopt wordt. Daarnaast kan het handig zijn om een sloperij te vinden met een ophaalservice. Je wilt namelijk dat de auto opgehaald wordt door de sloperij, omdat je vaak niet met de sloopauto de openbare weg op mag.

Wat doet de sloperij met je sloopauto?

Als je de sloopauto oplevert bij een autosloperij, gaan ze direct aan de slag met de papieren. Ze regelen een vrijwaring code en zorgen ervoor dat de sloopauto niet meer onder je naam staat. Als alle papieren zijn gemaakt, gaan ze ook aan de slag met de autodemontage. Hierbij halen ze de hele auto uit elkaar en kijken ze goed naar de verschillende onderdelen. Sommige onderdelen kunnen nog veel geld waard zijn en deze slaan ze op in een groot magazijn. Deze worden namelijk doorverkocht aan andere kopers en hiermee kan de sloperij meer winst maken.