Autograph

Autograph artikelsite

Waarom auto naar de autosloperij brengen?

2 min gelezen

Wat is een autosloperij? Dat is een vraag die steeds vaker mensen zichzelf stellen. In het verleden werd een autosloperij vaak in een slecht licht geplaatst. Zo was het vervuilend voor het milieu en waren er veel mensen die klagen over de autosloperij. Tegenwoordig is dat niet meer het geval en is de autosloperij positief veranderd. Zo slopen ze alleen maar voertuigen op een duurzame manier en wordt hier ook goed naar gekeken door de overheid. Sloperijen zijn vaak erkend door het ARN en dit bewijst ook dat ze op een duurzame manier voertuigen slopen. Ook zorgt het er voor dat je een vrijwaring code krijgt wanneer je jouw auto inlevert bij de autosloperij. Maar wanneer breng je nu precies jouw auto naar de autosloperij? En gaat dat in zijn werk? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wanneer auto naar de sloperij brengen?

De vraag is natuurlijk wanneer je jouw auto naar de sloperij moet brengen. Er zijn verschillende redenen om een auto naar de sloperij te brengen. Je doet dit eigenlijk alleen met voertuigen die niet meer gemaakt kunnen worden. Zo kan het zijn dat je jouw auto laat keuren en dat je auto niet door de keuring heen komt. Dit is natuurlijk vervelend en zorgt ervoor dat je de auto niet meer kunt gebruiken, als je deze niet laat maken. Vaak liggen de reparatiekosten hoger dan de waarde van je auto en op dit moment is het een sloopauto. Je kunt natuurlijk niet veel doen met een sloopauto en het beste wat je kunt doen is deze verkopen. De meeste zullen dit proberen op het internet door middel van een advertentie, maar hier zitten nadelen aan verbonden. Breng hem daarom naar een sloperij, zodat je direct af bent van je voertuig

Wat doet de sloperij met een sloopauto?

Bij de sloperij gaan ze vaak direct aan de slag met het papierwerk. Wanneer dit in orde is gaan ze ook direct aan de slag met de autodemontage. Ze halen alle vloeistoffen uit het voertuig en halen het ook helemaal uit elkaar. Zo controleren ze eerst de onderdelen en bewaren ze deze eventueel voor de latere verkoop. Deze onderdelen kunnen namelijk veel waard zijn en voor nog meer omzet zorgen voor de sloperij. Hiervoor krijg je natuurlijk een kleine vergoeding als je de sloopauto oplevert bij de autosloperij.