Autograph

Autograph artikelsite

Sloopauto

2 min gelezen

Een sloopauto, je hebt er vast wel een keer van gehoord. Een sloopauto is een voertuig waar je niet meer veel mee kunt doen. Een sloopauto valt vaak niet meer te maken en dat is het ook niet meer waard. Vaak zijn de reparatiekosten een stuk hoger dan de waarde van je sloopauto. De meeste mensen verkopen daarom een sloopauto en dit kun je doen door middel van een advertentie. Dit kan een groot nadeel zijn, omdat het maanden kan duren voordat je de sloopauto verkoopt. Je kunt veel beter een andere methode gebruiken voor het verkopen van je sloopauto. Een sloopauto bij de sloperij verkopen is natuurlijk heel verstandig en brengt diverse voordelen met zich mee. Wat zijn deze voordelen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat zijn de voordelen van een sloperij?

Je auto verkopen aan een sloperij is een goed idee als het gaat om een sloopauto. Een sloperij kan namelijk veel doen met een sloopauto en heeft hier ook veel aan. De autosloperij komt de sloopauto vaak binnen 24 uur ophalen. Dit betekent dat je direct af bent van jouw voertuig en dat je een nieuwe kunt halen. Vaak kan de sloperij ook de sloopauto voor je ophalen en dit is natuurlijk ideaal. In de meeste gevallen geeft de sloperij ook een redelijke vergoeding voor het opleveren van je sloopauto. Daarnaast zijn er nog meer voordelen en een van deze voordelen is het krijgen van een vrijwaring code. Een sloperij, erkend door het RDW, kan zorgen voor een vrijwaring code. Hiermee staat de sloopauto niet meer onder jouw naam en kun je op zoek naar een nieuw voertuig. Maar wat doet een sloperij precies met je voertuig? Hieronder lees je daar meer over.

Wat doet de sloperij me je sloopauto?

De sloperij gaat direct aan de slag met het slopen van je voertuig. Ze halen alle vloeistoffen uit het voertuig en gaat aan de slag met de auto demontage. Ze halen ten eerste de onderdelen onder de auto uit en stoppen deze in een groot magazijn. Deze onderdelen verkopen ze aan andere klanten die hier interesse in hebben. Daarnaast wordt er natuurlijk ook gekeken naar het oud ijzer en hieruit bestaat jouw vergoeding. Als de sloopauto geen waarde meer heeft voor de sloperij, wordt deze naar een shredder gebracht voor verdere verwerking. Op deze manier worden de stoffen gebruikt voor nieuwe stoffen, zoals het maken van nieuwe auto’s, ideaal toch?