Autograph

Autograph artikelsite

Jouw voertuig onderhouden

2 min read

Nadat je een nieuwe auto hebt gekocht, wil je alleen nog maar met je vrienden op pad! We snappen het, het besturen van een nieuwe auto is een geweldige en bevrijdende ervaring, helaas is het onvermijdelijk dat je op een gegeven moment mechanische problemen tegenkomt. Als eigenaar van het voertuig is het jouw verantwoordelijkheid om deze problemen op te lossen. Bovendien zul je je regelmatig bewust moeten zijn van het basisonderhoud om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe auto lang meegaat. Om dat te doen, moet je een paar basisdingen over jouw voertuig weten. 

Remmen 

Remmen zijn een belangrijke veiligheidsvoorziening die niemand zich kan veroorloven over het hoofd te zien. Defecte remsystemen zijn een van de belangrijkste oorzaken van ongevallen, omdat je hierdoor minder controle over jouw voertuig hebt. Daarom moet je jouw remmen onderhouden. Let tijdens het rijden goed op jouw stuur. Trilt hij als je op de rem trapt? Zo ja, dan betekent dit meestal dat er een probleem is met jouw remmen. 

Motorolie 

Motorolie is essentieel om de motor van jouw voertuig schoon, koel en gesmeerd te houden. Een gebrek aan voldoende motorolie kan wrijving en verhitting veroorzaken in de lagers, ringen, cilinderwanden en andere kritieke componenten. De prestaties van jouw voertuig zullen er dus onder lijden als er niet genoeg motorolie is. Houd er rekening mee hoe vaak je jouw motorolie moet verversen, meestal is elke zes maanden goed, maar dit kan per voertuig verschillen.  

Bandenspanning 

Bandenspanning is een ander belangrijk ding waarmee je rekening moet houden bij het onderhoud van voertuigen. Als jouw bandenspanning laag is, slijten jouw banden sneller en moeten ze worden vervangen. Aan de andere kant, als de druk te hoog is, veroorzaakt dit minder tractie, waardoor het moeilijker voor je wordt om jouw voertuig te stoppen. Daarom is het essentieel om de aanbevolen druk voor jouw auto te gebruiken. Houd jouw bandenspanning bij om ongelukken te voorkomen en geld uit te geven aan het vervangen van versleten banden. Ben je op zoek naar ene nieuwe auto en heb je opmerking of eventuele vragen? Dan is het raadzaam om naar de volgende link te gaan: https://www.carleasenederland.nl/