Autograph

Autograph artikelsite

Gemakkelijk een goedkope auto scoren

2 min gelezen
kleine auto goedkoop

Het is tijd voor een nieuwe stap en je hebt besloten om een auto aan te schaffen. Net zoals de meeste particulieren gaat dit echter niet meteen zonder slag of stoot aangezien er heel wat komt kijken bij het aanschaffen van een auto. Bovendien zijn auto’s over het algemeen nogal prijzig en is het moeilijk om een auto te vinden met een goede kwaliteit en een lage prijs. Daarom wil ik je in dit artikel een aantal tips meegeven om toch gemakkelijk een kleine auto goedkoop te scoren.

kleine auto goedkoop

Koop bij particulieren

De eerste tip is om een kleine auto goedkoop bij een particulier te zoeken. In tegenstelling tot een dealer heeft een particulier namelijk meestal niet het doel om winst te maken bij het verkopen van zijn auto. Bovendien heeft een particulier geen personeel of bedrijfspand die hij/zij moet betalen; oftewel een particulier heeft geen kosten die doorberekend moeten worden in de prijs van de auto. Op deze manier kan een tweedehands auto bij een particulier aanzienlijk goedkoper zijn dan bij een dealer of een garage.

Minder populaire merken

Je kent ongetwijfeld alle mooie en populaire automerken zoals BMW, Renault, Opel et cetera. Echter betekent dit niet per definitie dat deze merken auto’s ook daadwerkelijk een betere kwaliteit en rijdprestaties leveren. Ondanks dat zijn auto’s van deze merken aanzienlijk duurder dan minder populaire merken. Mijn tip is dan ook om wat meer aandacht te geven aan auto’s van minder populaire merken. Auto’s van minder populaire merken hebben over het algemeen minder aanzien en een slechtere reputatie wegens gebreken in het verleden. Echter wordt hierdoor vaak een heel merk afgeschilderd als slecht door het publiek terwijl er zonder twijfel ook meer dan genoeg modellen van dit merk zijn van hoge kwaliteit. Hier kun je extreem veel voordeel uithalen. Ga op zoek naar auto’s van minder populaire merken en doe waar nodig wat onderzoek naar de specifieke auto zodat je toch wat zekerheid hebt. Op deze manier kan je een auto vinden met prima kwaliteit en bespaar je jezelf een hele hoop geld.