Autograph

Autograph artikelsite

Dit zijn de meest populaire elektrische auto’s van dit jaar

2 min gelezen

De autobranche ontwikkelt zich in sneltreinvaart. De eerste elektrische auto was de Tesla Roadster in 2008. Dit was destijds echt een unicum, nu 14 jaar verder hebben we ruim 725 duizend elektrische voertuigen in Nederland. Een groot gedeelte hiervan zijn leaseauto’s, maar naar een aantal jaren zullen deze auto’s ook de tweedehandse markt bereiken. Over 14 jaar zal een groot gedeelte van de bestuurders elektrisch rijden. Helemaal nu het Europese Parlement een wet heeft aangenomen dat er vanaf 2035 nieuwe auto’s alleen nog maar CO2-uitstootvrij mogen zijn. Ben je een leaserijder en mag je een nieuwe leaseauto uitzoeken? Ga dan een elektrische auto leasen. Behalve dat het goed is voor het milieu, is het ook nog eens goed voor je portemonnee.

Elektrische auto’s flink verbeterd

Elektrische auto’s ontwikkelen in rap tempo. Zo is de actieradius van alle elektrische auto’s een stuk beter dan een paar jaar geleden. De meeste elektrische auto kunnen op een volle accu rond de 400 kilometer afleggen. Ook de laadtijd van elektrische leaseauto is sterk verbeterd. Zo kan je met snel laden een auto binnen 20 minuten weer opladen. 

Populaire elektrische auto’s

De meeste automerken hebben inmiddels één of meerdere elektrische modellen op de markt gebracht. Zo in de keuze voor een elektrische auto ruim. Populaire elektrische auto’s zijn:

·        Kia EV6

·        Hyundai IONIQ 5

·        Tesla Model Y

·        Renault Megane E-tech

De Kia EV6, verkozen tot (elektrische) auto van het jaar wordt goed ontvangen door critici, journalisten en berijders. De Kia EV6 wordt geroemd om zijn comfortabele rijsstijl, ruim en luxe interieur en uitmuntende prestaties. Zo heb je met het kleinste accupakket van 58kWh al een actieradius tot 400 kilometer volgens het WLTP.

Net als de Kia EV6 is de Hyundai IONIQ 5 ook enorm populair bij leaserijders en één van de bestverkochte elektrische auto’s van dit moment. De Hyundai IONIQ 5 was lange tijd één van de kanshebbers voor auto van het jaar 2022.

Net als eerdere modellen is de Tesla Model Y ook populair. Tesla weet met haar modellen nog altijd iets unieks op de markt te brengen. De Tesla model Y is ook niet voor niets de bestverkochte elektrische auto in Europa van de maand juni. 

Het duurde even, maar ook Renault heeft met de Megane E-tech ook een populaire moderne SUV op de markt weten te brengen. De Renault Megane E-tech heeft de herkenbaar uitstraling van een Renault en is standaard rijk uitgerust en voorzien van de nieuwste technologie.

Interessante outsider 

Een interessante outsider voor populairste elektrische auto is de Nissan Ariya. Met de Ariya heeft ook Nissan haar moderne elektrische SUV, ook wel crossover genoemd. De Ariya is nog niet zo bekend, maar de verwachting is dat dit snel gaan veranderen.   

Foto: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/weg-verkeer-rood-auto-12577847/