Autograph artikelsite

Invoice factoring is een Amerikaanse trends in Nederland

Wellicht heeft u nooit eerder van invoice factoring gehoord? Deze relatief nieuwe dienst is vanuit Amerika over komen waaien naar Europa, waar het in de afgelopen jaren sterk aan populariteit won. De groeiende populariteit van deze dienst valt te verklaren, door het comfort die deze dienst aan ondernemers biedt. Zeker voor ondernemers met een beperkte cashflow kan deze nieuwe vorm van debiteurenbeheer interessant zijn. Denk hierbij aan bedrijven uit het MKB en freelancers. Als ondernemer heeft u zeer waarschijnlijk al eens te maken gehad met een partij die facturen niet op tijd of helemaal niet betaalt. In zo’n geval zult u eerst een herinnering moeten sturen, om vervolgens een incassoprocedure op te kunnen starten. Geen prettige zaak, die daarbij voor veel stress kan zorgen.

Invoice factoring

Manier waarop invoice factoring werkt

Met invoice factoring maakt u voorgoed een eind aan de stress die u krijgt, door klanten die facturen niet op tijd betalen. Bij deze vorm van debiteurenbeheer verkoopt u een factuur namelijk aan een externe partij, het factoringbedrijf. Dit bedrijf betaalt uw factuur vervolgens binnen enkele werkdagen aan u uit. U hoeft de factuur daarbij niet zelf naar uw klant te sturen, dit doet het factoringbedrijf voor u. Nadat u de factuur verkocht heeft, hoeft u hier niet meer naar om te kijken. Ook wanneer een klant het factoringbedrijf niet betaalt, is dat niet langer uw verantwoordelijkheid. Wel zo prettig!

Finqle

Altijd voldoende budget voor uw leveranciers

Door gebruik te maken van factoring, heeft u altijd voldoende budget om de facturen van uw eigen leveranciers te kunnen betalen. Wanneer een klant niet op tijd betaalt, heeft dat gevolgen voor de band met uw leverancier. U wilt betalingsachterstanden en daarmee een beschadiging van het vertrouwen immers voorkomen! Met het inschakelen van een factoringbedrijf wordt de factuur vrijwel meteen betaald, als u deze verkocht heeft.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.